onsdag 26. juni 2013

Oreokake

Dette er et innlegg spesielt for dere som ville ha oppskrifta på Oreokaka.
Bilde har May Iren tatt, takk for lånet :)
Ingredienser:
Ca 450g Oreo kjeks
100g smeltet smør
3 pk Tine kremost
3,25 dl melis
ca 3,5 dl fløte
2 ss sukker
1 pose toro sjokolademousse ( evt Freia med melkepletter, plukk ut melkeplettene)
Melk til sjokolademoussen

Gjør slik:
1/4 del av oreo-kjeksen brekkes opp i mindre biter og legges til side. Knus resten kjeksene til en fin masse, en blender kan gjøre jobben enklere, men det funker fint å bruke en plastpose og et kjevle eller en morter. Smelt smøret og bland med kakesmulene i en bolle.Smør utover i en kakeform min er 22cm men større fungerer også bra. Sett i kjøleskapet mens du gjør neste steg.

Pisk kremost og melis med en mixer slik at det blir en luftig og kremete masse. Mix fløte og sukker til en stiv krem. Vend inn ostemassen. Bre ca 2/3 deler av ostekremen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du satte av. Sett i kjøleskap i 30 min.

Mix sjokolademoussen i henhold til pakningen.. Bland inn resten av kakebitene (mulig toro posene er større, men i oppskriften min står det at man skal bruke halvparten av moussen, fordi det kan bli mektig. Jeg brukte hele denne gangen og det funka greit) i moussen. Smør massen over kaken og sett den i kjøleskapet 1 time.

Etter 1 time har du på resten av ostekremen og smuldre evt over med litt oreo kjeks til pynt eller pynt med sjokoladesaus.

La den stå ytterligere noen timer i kjøleskapet. Oreokaken blir best om den lages dagen før den skal spises.  Skjær rundt formen for å løsne den. Nyt den i godt selskap.

Håpe oppskriften ble forståelig og grei å følge :)

Linda

1 kommentar:

Monica sa...

Tusen takk for oppskriften :D